Harde landing, vriendelijke mensen en fietsen - Reisverslag uit Nederland, Verenigde Staten van Esther Coljee - WaarBenJij.nu Harde landing, vriendelijke mensen en fietsen - Reisverslag uit Nederland, Verenigde Staten van Esther Coljee - WaarBenJij.nu

Harde landing, vriendelijke mensen en fietsen

Door: esther

Blijf op de hoogte en volg Esther

01 Februari 2014 | Verenigde Staten, Nederland

Hallo allemaal,

Ik ben nu bijna 3 dagen op de Antillen. En ik vermaak me hier uitstekend, begin ondertussen te wennen aan het Antilliaanse leven (lees ritme) en het goede weer maakt mij ook alleen maar vrolijker.

Harde landing
Er is geen woord gelogen over het feit dat die landing spectaculair is, het toestel komt heel laag aanvliegen over het stand waarna het vrijwel gelijk op de grond moet staan. Gevolg Harde landing! De reis naar Sint Maarten was lang en af en toe best saai maar het was het zeker waard. Op het vliegveld mag je als je " Dutch Citizen" in een aparte rij gaan staan. op een Air France vlucht vanaf Parijs zijn er natuurlijk niet zo heel veel Nederlanders dus konden we zo door lopen, stempel halen en de bagage van de band af plukken.
Daarna hebben we een taxi gepakt naar Philipsburg mijn (onze) woonplaats voor de komende 5 maanden.

Vriendelijke mensen
Wat mij een beetje heeft verbaast is hoe vriendelijk de mensen hier zijn, iedereen is bereid om je even te helpen en ze zeggen je (bijna) allemaal gedag op straat.

Fietsen
Mensen die mij een beetje kennen weten dat ik een gruwelijke hekel heb aan fietsen, gewoonlijk geniet ik de voorkeur aan een auto of een andere vorm van transport. Maar bussen kennen ze hier niet of in ieder geval niet op schedule dus daar kan ik niet echt van op aan. En een auto voor 5 maanden huren is behoorlijk duur. Dus werd het een fiets, t vreemde is dat ik het nog leuk vind ook om hier te fietsen. Iedereen kijkt je aan He?! wat doet zij nou, fietsen is hier lang niet zo gebruikelijk als in Nederland.

Gisteravond heb ik mijn collega's van KPMG ontmoet, erg vriendelijke mensen dus dat zit wel goed. Ik kijk uit naar mijn start komende maandag.

Vanavond is er een BBQ met een groep van stagiairs dus daar gaan we dan maar gezellig heen.

Liefs,
Esther

• 02 Februari 2014 - 11:17

Hannah:

Heey Esther!

Wat leuk zeg, klinkt allemaal heel leuk wat tot nu toe daar hebt beleeft!

Wat ga je precies doen op de Antillen want dat heb ik even gemist....

In ieder geval heel veel plezier !!

Hannah

• 02 Februari 2014 - 13:05

Esther:

Ik moet voor mijn opleiding stagelopen
    en het leek mij wel leuk om dat op SXM te doen.
    Maandag start ik bij KPMG ( accountants kantoor)
    Groetjes