Lang weekend, een aarbeving en volle planningen - Reisverslag uit Anguilla, Anguilla van Esther Coljee - WaarBenJij.nu Lang weekend, een aarbeving en volle planningen - Reisverslag uit Anguilla, Anguilla van Esther Coljee - WaarBenJij.nu

Lang weekend, een aarbeving en volle planningen

Door: Esther

Blijf op de hoogte en volg Esther

26 April 2014 | Anguilla, Anguilla

Ciao tutti,
Sorry dat ik zo lang niks meer van mij het laten horen, maar ik had het super druk. (En ik was ook super lui) ondertussen is april al weer bijna voorbij en zit ik hier al weer bijna 3 maanden. Oepss, de tijd vliegt als je het leuk hebt.
The caribbean way
Onder tussen, na bijna 3 maanden, kennen cq herkennen veel mensen je. Geregeld ga ik met de bus naar kantoor omdat ik vaak na een uurtje weer op pad ben naar de klant en the hill echt niet over ga fietsen vind ik de bus altijd wel een leuke oplossing. Anderhalve week geleden regende het een keer op een ochtend, ja ook hier komt water uit de lucht, en ik zat alleen in de bus. En op het moment dat ik could you stop please zei (ze hebben hier niet van die stop knopjes) zei die buschaufeur: you’re that KPMG lady right? Yes i’m. I will drop you of in front of your office. Of te wel dat bespaarde mij een stukje lopen van 3 min door de stromende regen. Heel aardig! Ondertussen ben ik weer een keer uitgeweest, oh wacht in een week zelfs 2 keer! Gelukkig was het daarna paas en kon ik bijslapen. Pasen heb ik dit jaar op de caribbische manier doorgebracht: RELAX! Wat vooral bestond uit bezoekjes aan diverse standen, een beetje shoppen en avonden gezellig wat drinken met huisgenootjes. Ondertussen begin ik hier steeds meer te merken van de carnival, de wekelijkse jump up, is nu vervangen voor bijna dagelijks een parade. Lang leven Carnival in the Caribbean! (lees extra vrije dagen) volgende week is er praktische elke dag wel ergens een party of een parade, eens kijken waar ik allemaal naar toe ga. De keuze is reuze. I.v.m carnival staan overal lokal eettentjes, met “typisch” caribbean food. Erg lekker en goedkoop! Nice! Afgelopen weekend hadden we een aardbeving, eigenlijk was het een zeebeving omdat het op zee plaatsvond 5.2 op de schaal van richter en het duurde een paar sconden maar het was wel een aardbeving. Dit was wel een vreemde gewaarwording, eerst dacht ik dat ik zelf een probleem had met mijn evenwicht (had zomaar gekunt toch) maar toen ik hoorde dat er een aardbeving was geweest wist ik dat het niet aan mijn evenwicht had gelegen.

IFRS- IAS maar waar is de Dutch Gaap?
Ik realiseerde mij vandaag dat ik echt nog nooit met de Dutch Gaap heb gewerkt sinds ik hier ben. Op kantoor wordt er wel eens gegrapt dat wij hier de SXM Gaap hebben (je doet maar wat) als ik een keer een studie doe is het altijd op IFRS-IAS, dat wordt nog wat als ik straks weer thuis ben over op Dutch Gaap. Dat zie ik dan wel weer. De afgelopen week heb ik statements omgezet naar het format voor een bank, das leuk voor een dag. 2 dagen wil ook nog maar na dag 3 was ik er wel klaar mee, gelukkig kon ik vandaag weer het field in. Worden mijn hersens weer een beetje gekraakt (of een beetje veel)

Vannacht begint er een parade om 03.00 AM maar die sla ik over. Morgen moet ik de was doen opruimen en boodschappen doen. Want zondag komt team Coljee aan op Sint maarten! SXM Be aware!

Muziek op volletoeren, het is carnival! Swingen maar
Laters, goetjes, Saluuuuutiiiii!!
Liefs,
Esther

• 26 April 2014 - 12:42

Team Coljee:

nog ongeveer 30 uur en dan zijn we ook op SXM.
    Let's have some fun.